Boråsregionen

Temp

FOKUS Boråsregionen 2019

24 april gick den första FOKUS Boråsregionen av stapel.

Ett helt nytt forum för att inspireras, hämta och dela kunskap i vårt gemensamma arbete med att utveckla vår region.

FOKUS Boråsregionen är en dag för politiker, tjänstemän, näringsliv och andra aktörer att samlas och få en gemensam känsla för vår region och vad vi kan åstadkomma tillsammans. Tanken är att dagen ska bli årligen återkommande och ha olika teman. I år var temat besöksnäring och attraktivitet.

Vi hörde bl a Helena Nordström från Placebrander prata om platsers attraktivitet och varför besöksnäringen är viktig. Vidare var Peter Holmqvist och Sara Nylund från Höga kusten Destinationsutveckling AB och pratade om deras utveckling som destination och framför allt om hur de samverkat kommuner emellan, fyra kommuner med olika förutsättningar.

Att evenemang är viktigt för att skapa vi-känsla, engagemang och att sätta platsen på kartan vet vi, Helena Haglund och Erik Persson summerade FIS Cross Country World Cup i januari.

Gunilla Davidsson från Turistrådet Västsverige pratade om trender inom besöksnäring, hur näringen ser ut i västsverige och Boråsregionen, samt vissa aktuella satsningar, såsom Trädgårdsresan och Sweden Design Moves.

Visitas Carl Johan Swanson presenterade branschens syn på besöksnäringen och dess roll i samhället.

Och sist, men inte minst, en ren inspirationsföreläsning av Linda Hammarstrand om hur vi bygger starka företagskulturer hittar våran själ, det är den vi måste ta vara på.


Länk till programmet >> Pdf, 181.2 kB, öppnas i nytt fönster.