Bild

Turismens dag

2019-09-28

Besöksnäringen är viktig för vår region och vi arbetar på många sätt för att stärka den. Ett sätt är att skapa tillfällen att träffas och inspirera varandra.

Fredagen den 27 september firades Turismens Dag där över 50 representanter från besöksnäringen samt politiker och tjänstemän samlades på Kvarnen i Hyssna för att samtala och inspireras. Dagen bjöd på intressanta föreläsare där Tamara Christmann från Upzone berättade om sina erfarenheter av att vara pionjär i en ny bransch, Hans Johansson från Kvarnen i Hyssna presenterade sin outdoor-satsning och storytelling och Hållbar Landsbygd Sjuhärad informerade om sin nya kampanj ”Mitt 7H – Sjuhärads hemesterfavoriter” som lanseras i höst. Lena Molander från Outdoor Support avslutade med att berätta om paketering av outdoor-upplevelser.

Syftet med dagen var att inspireras av varandra samt hitta nya kontakter och samarbeten.

Under lunchen delades pris ut till Årets Turistföretagare 2019 som i år gick till Antikrundan i Limmared, ett nätverk bestående av 13 aktörer som med olika inriktningar inom antikt och second hand, har bildats i orten. Juryns motivering löd:

Med eldsjälen Thomas Johansson, ett stort lokalt engagemang och en fantastisk utvecklingslusta, drivkraft för samverkan och gemenskap och med känsla för retro, återbruk och antikt, har nätverket Antikrundan i Limmared blommat ut. Hela 13 butiker med variation inom antikt och second hand drar många besökare till Limmared och Boråsregionen. Just att nätverkets samlade aktörer finns i en behaglig närhet till boende, restauranger, kulturaktiviteter, kollektivtrafik, cykel- och vandringsleder samt bilvägar, har ökat och möjliggjort för många besökare i Boråsregionen att ta del av butikernas varierande, och i tiden, rätta utbud.”

Turismens dag arrangeras av Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund tillsammans med Marks kommun, Bollebygds kommun, Vårgårda kommun, Herrljunga kommun, Näringsliv Ulricehamn, Borås TME, Svenljunga och Tranemo kommuner.

Dela: