Bild

Turismens Dag 2020

25 september 2020

Fredagen den 25 september firades Turismens dag i Boråsregionen Sjuhärad. Syftet med dagen är att inspirera, få kunskap, samtala och knyta kontakter. I år arrangerades dagen digitalt med anledning av Covid-19-pandemin.

De senaste sex-sju månaderna har väl varit något som vi aldrig tidigare har upplevt. Sakta men säkert börjar vi nu förhålla oss till en ny situation och ett nytt normalt.

Något som denna situation har gett oss är att politiken och samhället har fått en ökad förståelse för besöksnäringen - dess villkor och betydelse för samhället.

Drygt 30 personer på länk och tio fysiskt i lokalen bjöds på inspiration av Mathias Bergendahl, VD på High Chaparall, som pratade om hur de har gjort för att klara omställning och kunna skapa upplevelser för sina besökare under hela säsongen.

Vidare pratade Sarah Norving om det regionala projektet Hemester och den prototyp Kodjakten som har introducerats i år och som kommer att utvecklas till nästa vår.

Karl-Johan Tegnér delgav oss av trender som Kairos Future ser framåt.

 

Årets Turismaktör

Som introduktion till årets prisutdelning så berättade fjolårets pristagare Thomas Johansson, Antikrundan Limmared, om verksamheten, hur det startade och hur året sett ut. Han vittar som övriga att det varit annorlunda, men de har inte ställt in utan valt att agera på nya och andra sätt, t ex ha auktioner digitalt.

Till Årets Turismaktör 2020 utsågs Borås Djurpark!

Motiveringen lyder

Under 2020 när Coronapandemin slagit som hårdast mot hela den svenska besöksnäringen, har Borås Djurpark visat upp imponerande nytänkande och förändringsbenägenheten. Genom att snabbt införa förbokade besök, utöka öppettiderna, anpass aktiviteter och anställa extrapersonal har de lyckats hålla öppet under hela säsongen med fortsatt goda besökssiffror. De här därigenom var en starkt bidragande orsak till att besöksnäringen i Borås, trots pandemin, haft en acceptabel sommar, med en kontinuerlig ström av besökare från hela Sverige.”

Jesper Jigbring mottog utmärkelsen, som förutom äran, diplom och blommor är annonsutrymme i Borås Tidning och Ulricehamns Tidning.

Grattis Borås Djurpark!

Här hittar ni övriga nominerade och motiveringen till dessa >> Pdf, 283.3 kB.

Turismens dag arrangeras av Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund tillsammans med Marks kommun, Bollebygds kommun, Vårgårda kommun, Herrljunga kommun, Näringsliv Ulricehamn, Borås TME, Svenljunga och Tranemo kommuner.

 

Dela: