Bild

Vi söker en Regional processledare Vård- och omsorgscollege Sjuhärad samt delregional samordnare Yrkesresan!

2024-06-24

Barn på vuxen persons axlar

Drivs du av engagemang och vill göra skillnad? Är du en person som gillar en koordinerande roll inom välfärdsområdet? Nu har du chansen att få ett strategiskt uppdrag i en dynamisk organisation. Vi skapar mötesplatser för kunskapsutveckling och nätverk och fungerar som ett stöd för våra medlemskommuner.

Vill du vara med och utveckla Sjuhärad?

Vi söker dig som drivs av att utveckla verksamheter och skapa möten mellan människor för att fördjupa samverkan inom strategisk kompetensförsörjning i Sjuhärad. Är du en person som tycker om nya utmaningar och arbeta med gränsöverskridande utvecklingsfrågor? Är du en nätverksbyggare som gillar att driva processer framåt tillsammans med andra? Då kan du vara den vi söker!

Ditt uppdrag

Tjänsten är en heltidstjänst uppdelat på två uppdrag på 50 % vardera, dels som regional processledare för Vård- och omsorgscollege, dels delregional samordnare för yrkesresor. Du kommer att vara en del i en utvecklingsorganisation med ett brett uppdrag och många kompletterande kompetenser. Det är ett flexibelt uppdrag med stor frihet under ansvar.

I rollen som regional processledare för Vård – och omsorgscollege arbetar du som nyckelfunktion i det regionala arbetet med Vård- och omsorgscollege Sjuhärad och ansvara för regional styrgrupp för Vård- och omsorgscollege Sjuhärad. Uppdraget för styrgruppen är att säkerställa att de samverkansinsatser som avtalats mellan parterna blir utförda på ett kvalitativt sätt och att samarbetet leder till att det skapas förutsättningar för en god kompetensförsörjning.

Du kommer att driva och samordna styrgruppens arbete samt ansvara för kartläggnings-/och uppföljningsarbetet i både kommunal och regional verksamhet. Förankring och dialog med respektive part kring pågående arbete är centralt, liksom att erbjuda sakkunskap och stöd till de lokala styrgrupper som formerats och som arbetar operativt med insatserna. Du kommer även att företräda VO-College Sjuhärad i kontakter med andra regionala processledare och i möten med den nationella ledningen på VO-Collegekansliet

Som delregional samordnare för yrkesresan ingår att samordna det delregionala genomförandet med Yrkesresan Funktionshinder som första steg. Därefter följer fler yrkesresor. Stödja kommunerna i Sjuhärad att planera, erbjuda och följa upp kurser enligt Yrkesresans koncept. Stödja kommunerna att rekrytera, samordna och stödja utbildare från kommunerna.

Kvalifikationer

  • Vi söker dig som har en utpräglad förmåga att se helheter och erfarenhet av att självständigt leda processer och är inte främmande för att arbeta på strategisk nivå.
  • Du har universitets- eller högskoleutbildning som är relevant för uppdraget och ha god erfarenhet av processledning och utredningsarbete, helst från offentlig verksamhet.
  • Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift samt kan presentera komplex information på ett begripligt sätt, dvs framställa rapporter och beslutsunderlag av hög kvalitet, är strukturerad och är en drivande kraft och kan entusiasmera omgivningen till att bidra i utvecklingen och har lätt för att ta kontakt och arbeta med både verksamhetsföreträdare och uppdragsgivare
  • har ett strategiskt synsätt med utvecklad analytisk förmåga att se helhet och sammanhang.
  • Du är en serviceinriktad person som arbetar aktivt med relationsbyggande och samverkan. Då vi är måna om att hitta rätta personer för uppdraget kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Heltid tillsvidare med start efter överenskommelse. Lön efter överenskommelse. Huvudsaklig placeringsort är Borås men betydande delar av arbetet kan komma att utföras i medlemskommunerna. Körkort är ett krav.

Ansökan

Din ansökan tillsammans med meritförteckning ska vara inkommen senast 2024-08-04 via epost till info@borasregionen.se. Urval kommer att ske löpande och intervjuer kommer att hållas 15–16 augusti.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med rekryteringskonsulter och annonsföretag.

Övrig information

Har du frågor om tjänsten kontakta Helen Nordling, Enhetschef Välfärdsutveckling, 0738-56 53 39

Välkommen med din ansökan!

Annons Pdf, 211.4 kB.

Dela: