Bild

Årets Hållbarhetskliv 2023

2023-06-08

Bild på Årets Hållbarhetskliv

Årets Hållbarhetskliv är en årlig utmärkelse inom besöksnäringen i Västsverige, instiftat av Turistrådet Västsverige. En besöksnäringsverksamhet och ett kommunalt initiativ riktat mot besöksnäringen belönas för sina insatser inom hållbar besöksnäring.

De fyra delregionerna i Västra Götaland ska utse en aktör/verksamhet och ett kommunalt initiativ, dessa nomineringar ska granskas av huvudjuryn och vinnaren utses vid Turistrådets dag den 9 november 2023.

Sjuhärads kandidater är Navet science centre som aktör och Herrljunga kommun som kommunalt initiativ för sin satsning Herrljungafestivalen.

Medarbetare på Navet Science centre

Smilla Kihl, Eva Maria Sandin, Lovisa Hallberg, Lisa Belfrage,Sara Bagge, Anita Holmqvist - medarbetare på Navet

Bild på kommunledningen i Herrljunga kommun

Mats Palm, kommunalråd, Ior Berglund, kommundirektör, Gunnar Andersson, oppositionsråd samt Jesper Jansson, projektledare - Herrljunga kommun

 

Motiveringarna lyder:

AKTÖR: Navet Science centre

Navet Science centre inspirerar, väcker nyfikenhet och ger kunskap inom hållbarhet till besökare i alla åldrar. Genom en målmedveten satsning har antalet besökare ökat, såväl inom den pedagogiska verksamheten som besöksverksamheten. Navet kombinerar ett utbildningsuppdrag med att vara ett publikt, lärorikt och magiskt besöksmål med hållbarhet i centrum.

KOMMUNALT INITIATIV: Herrljunga kommun för Herrljungafestivalen

Herrljungafestivalen samlar hela lokalsamhället och lockar fler besökare än vad kommunen har invånare. Fokus är gemenskap och glädje samt barn och ungdomars hälsa. Kommunen finansierar och fungerar som katalysator för att få föreningar och andra aktörer att agera och arrangera. Herrljungafestivalen är ett aktivt ställningstagande av en mindre kommun för att skapa attraktionskraft för platsen och stolthet bland invånarna.

Delområdesjuryn har bestått av:

EvaLotta Petersson, Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund (Ordf)
Magnus Haggren, förbundsdirektör Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund
Carin Victorin, Verksamhetsansvarig Villa Strömfors, Sjuhärads kandidat 2022

Läs mer om Årets Hållbarhetskliv >> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om Hållbarhetsklivet >> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dela: