Bild

Vi söker Kulturutvecklare med inriktning projekt och finansiering

2023-03-08

Vill du bidra till att Boråsregionens kulturliv får mer pengar till kultur? Eller vill du förbättra förutsättningarna för Boråsregionens breda kulturliv?

Om arbetet

I Boråsregionen bor nära 200 000 personer som delar kulturupplevelser och deltar i ett aktivt kulturliv. Här finns ett stort och rikt kulturliv från hembygdsgårdar, frilansande konstnärer, festivaler, museer och institutioner med olika driftsformer till föreningar, närings aktörer och/eller med kommunala verksamheter. Nu har Borås, Bollebygd, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda kommit överens om att samfinansiera en tjänst inom kulturområdet med inriktning projekt och finansiering.

I Boråsregionen är ett prioriterat mål för regional utveckling att främja ett aktivt och nyskapandekulturliv för alla. Kulturen i Boråsregionen ska synas och sticka ut, väcka intresse och skapaframtidstro. Syftet med kultursamverkan är att fördjupa samarbetet mellan kommunerna i Sjuhärad för att skapa en långsiktigt hållbar utveckling av kulturen med invånarna som medskapare i kulturutbudet.

Ditt uppdrag

Stärka förbundet och kommunerna i frågor som rör projekt och extern finansiering genom att:

 • Skapa goda förutsättningar för projektidéer som leder till ansökningar av extern finansiering
 • Arbeta både strategiskt men också praktiskt, i möte med kommuner och kulturaktörer
 • Bedriva omvärldsbevakning av lämpliga utlysningar, program och projektpartners
 • Skapa synergier, dra nytta av befintliga strukturer och samverka med relevanta parter i Västra Götaland, nationellt och internationellt
 • Samarbeta med Västra Götalandsregionen och övriga kommunalförbund i frågor inom projektutveckling och finansiering
 • I samverkan med andra stödjande aktörer arrangera/samarrangera eller delta på utbildningar
 • Utifrån begäran från medlemskommuner bygga och delta i processer
 • Arbeta utåtriktat, operativt och koppla samman aktörer som kan stärka varandra

Vi erbjuder ett arbetsklimat där det är högt i tak och där vi prestigelöst delar med oss av kompetenser och erfarenheter.

Dina egenskaper

Vi söker dig som har förmåga att se helheten i komplexa sammanhang och vill arbeta med hållbar utveckling.

Du kommer att ha mycket kontakt med såväl interna kollegor som externa parter, så hög samarbetsförmåga värdesätts. Du är relationsdriven och utåtriktad. Du tycker om att stödja och vara en möjliggörare för andra.

Du är en drivande person, med bred kunskap inom området kultursamverkan där ett intresse för samhällsfrågor är en självklarhet.

Du har förmåga att presentera komplex information på ett begripligt sätt samt arbeta flexibelt utifrån de förutsättningar som kännetecknar offentlig verksamhet då arbetet bedrivs i politiskt styrd organisation.

Att du uttrycker dig väl i både tal och skrift och har ett professionellt bemötande är en självklarhet för dig.

Utbildning/erfarenhet

 • Relevant akademisk bakgrund
 • Erfarenhet inom projekt- och processledning
 • Relevant arbetslivserfarenhet från projekt och finansiering
 • Relevant arbetslivserfarenhet från politiskt styrd, offentlig verksamhet
 • Erfarenhet av samverkansarbete över olika områden och nivåer

Anställningsvillkor

Projektanställning heltid i 12 månader. Lön efter överenskommelse. Huvudsaklig placeringsort är Borås men betydande delar av arbetet kommer att utföras i medlemskommunerna.

Ansökan

Din ansökan tillsammans med meritförteckning ska vara inkommen senast 2023-04-02 via epost till info@borasregionen.se. Urval kommer att ske löpande. Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med rekryteringskonsulter och annonsföretag.

Övrig information

Har du frågor om tjänsten kontakta Enhetschef Regional utveckling Anna Laang, tel 0732-001173 anna.lang@borasregionen.se eller Kulturstrateg Lisa Haeger, tel 0729-93 01 04 lisa.haeger@borasregionen.se

Välkommen med din ansökan!

Annons Pdf, 182.5 kB.

Dela: