Bild

Vi söker Regionutvecklare inom infrastruktur och samhällsutveckling

2023-03-01

Är du en person med kunskap inom samhällsplanering som trivs i en koordinerande roll? Nu har du chansen att få ett strategiskt uppdrag i en dynamisk organisation. Vi skapar mötesplatser för kunskapsutveckling och nätverk och fungerar som ett stöd för våra medlemskommuner.

Om arbetet

Boråsregionen utgör ett viktigt nav i Västra Götaland och behovet av att arbeta med utveckling av infrastruktur i hela Sjuhäradsområdet är en av våra prioriterade uppgifter. Uppdraget omfattar samtliga trafikslag där den övergripande målsättningen är att tillsammans med våra medlemskommuner åstadkomma en hållbar och attraktiv delregion. Ett prioriterat fokusområde i vår utvecklingsstrategi är hållbar samhällsplanering där vi ska utveckla gränsöverskridande samarbete mellan kommunerna, regionen och grannregioner inom samhällsplanering och infrastruktur. Samhällsplaneringen har en viktig roll i att skapa ett hållbart samhälle och goda livsmiljöer och infrastrukturen är viktig del i arbetet att öka platsers förutsättningar att utvecklas. Arbetet präglas av en öppen och konstruktiv dialog mellan kommunerna, regionen och andra myndigheter och aktörer.

Ditt uppdrag

Som regionutvecklare inom området infrastruktur och samhällsutveckling har du en central roll i samverkan mellan våra medlemskommuner. I uppdraget ingår att utgöra expertstöd inför politiska beslut, bereda underlag, föredra ärenden och svara på och samordna remisser. Uppdraget omfattar även ett ansvar för samverkan inom kollektivtrafikområdet där det delregionala kollektivtrafikrådet utgör en viktig plattform.

Som regionutvecklare inom infrastruktur och samhällsutveckling är samverkan och samordning på såväl delregional som regional nivå ett viktigt uppdrag. God samverkan mellan våra medlemskommuner är en grundförutsättning för goda resultat och där har regionutvecklarfunktionen ett stort ansvar. Andra viktiga samverkansparter är Västra Götalandsregionen, Trafikverket, Länsstyrelsen och övriga kommunalförbund i länet. Som regionutvecklare är du förbundets självklara ansikte utåt i relation till våra samverkanspartners

Som regionutvecklare ingår du i enhet regional utveckling där teamarbetet är väl utvecklat. Du kommer att erhålla kollegialt stöd i dina uppgifter men förväntas också dela med dig och ta ansvar med din kompetens inom hela området regional utveckling.

Vi erbjuder ett arbetsklimat där det är högt i tak och där vi prestigelöst delar med oss av kompetenser och erfarenheter.

Dina egenskaper

  • Vi söker dig som har förmåga att se helheten i komplexa sammanhang och vill arbeta med hållbar utveckling
  • Du är en drivande person, med bred kunskap inom området infrastruktur där ett intresse för samhällsfrågor är en självklarhet. Att du uttrycker dig väl i både tal och skrift och har ett professionellt bemötande är en självklarhet för dig.
  • Du har förmåga att presentera komplex information på ett begripligt sätt samt att arbeta flexibelt utifrån de förutsättningar som kännetecknar offentlig verksamhet då verksamheten bedrivs i en politiskt styrd organisation.
  • Du kommer att ha mycket kontakt med såväl interna kollegor som externa parter, så hög samarbetsförmåga värdesätter vi mycket.

Utbildning/erfarenhet

  • Du har relevant högskoleutbildning med dokumenterad erfarenhet av arbete inom området infrastruktur och samhällsutveckling.

  • Du har administrativ skicklighet och stor förståelse för att arbeta i en politiskt styrd organisation
  • Erfarenhet av att leda grupper och nätverk i samverkan

Anställningsvillkor

Heltid tillsvidare. Lön efter överenskommelse. Huvudsaklig placeringsort är Borås men betydande delar av arbetet kan komma att utföras i medlemskommunerna. Körkort och tillgång till bil är en förutsättning för uppdraget.

Ansökan

Din ansökan tillsammans med meritförteckning ska vara inkommen senast 2023-03-26 via epost till info@borasregionen.se. Urval kommer att ske löpande. Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med rekryteringskonsulter och annonsföretag.

Övrig information

Har du frågor om tjänsten kontakta
Enhetschef Regional utveckling Anna Laang, tel 0732-001173 alternativt
anna.lang@borasregionen.se

Välkommen med din ansökan!

Annons Pdf, 180.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Dela: