Bild

FIS Cross-Country World Cup Ulricehamn

2019-01-28

De gjorde det igen!

Arrangörerna, publiken, funktionärerna och tävlanden – skapade en folkfest i Ulricehamn. 45.000 besökare fick se tävlanden från 19 nationer i spåren.

Under veckan innan själva tävlingen anordnades föreläsningar för olika målgrupper. Magdalena Forsberg föreläste för allmänheten, Leif Johansson från Riksidrottsförbundet och Rony Forsberg Event Manager Skid VM i Falun 2015, pratade bl a för politiker och för besöksnäringsaktörer om att skapa upplevelser och strategier för internationella evenemang. Vi fick också höra Crafts VD Stefan Persson berätta om hur Craft ser på sponsring och sitt samarbete med bl a svenska skidlandslaget.

Evenemang av denna storlek har en mycket positiv effekt på regionen, dels i form av engagemang, att skapa vi-anda och stolthet, att sätta platsen på kartan, men också rent ekonomiskt för bl a näringslivet.

Det är viktigt med samverkan kommuner emellan för att vara konkurrenskraftiga och hållbara när det gäller ansökningar till större evenemang.

Att det var en folkfest vet vi och att de tävlande upplevde arrangemanget mycket positivt, vet vi också, nu väntar vi med spänning på utvärderingen.

Läs mer om evenemanget här >> Länk till annan webbplats.

Dela: