Bild

Årets Hållbarhetskliv

24 juni 2021

 

Årets Hållbarhetskliv 2021 – nomineringar från Sjuhärad

Årets Hållbarhetskliv är en årlig utmärkelse inom besöksnäringen i Västsverige, instiftat av Turistrådet Västsverige. En besöksnäringsverksamhet och ett kommunalt initiativ riktat mot besöksnäringen belönas för sina insatser inom hållbar besöksnäring.

Den soliga torsdagen före midsommar åkte juryn för vårt delområde ut och överlämnade diplom och blommor.

Åsa och Janne

Åsa och Janne, Hemma på Klev

AKTÖR – Hemma på Klev

Motivering:
Hemma på Klev har ett helhetstänk i sitt företagande och väljer med omsorg vilka råvaror som hamnar på tallriken. De bygger upp sina samarbeten med lokala leverantörer från trakten. Åsa och Janne utgår från platsen och byggnadens förutsättningar och driver en inkluderande verksamhet med respekt för både människan, lokalsamhälle, mat, djur och natur. Här bemöts alla med respekt och välkomnande oavsett om du är gäst för natten, medarbetare eller ett nytt lamm som kommer till världen i lammproduktionen. Kunskapsnivån är hög och att minska både matsvinn och onödiga fotavtryck känns som en självklarhet.

 

Helena Haglund, Stefan Carlsson, Roland Karlsson och Lars Runkvist

Helena Haglund - turistchef, Stefan Carlsson - Driftansvarig Lassalyckan, Roland Karlsson - kommunstyrelsens ordf, Lars Runkvist - Avdelningschef fritid

KOMMUNALT INITIATIV - Ulricehamns kommun

Motivering:
Området Lassalyckan har de senaste åren utvecklats till ett fantastiskt område för besökare och invånare. Det är otroligt positivt att Ulricehamns kommun investerar i utveckling av området och aktivt arbetar med att hålla dialog och skapa förutsättningar för att olika föreningar och entreprenörer ska kunna investera och driva verksamheter. Detta skapar en hållbar besöksnäring som även gynnar invånare, skapar arbetstillfällen och ett attraktivt utbud året om.

Grattis till de nominerade och lycka till i finalen!

Om utmärkelsen:

Varje delregion i Västra Götaland ska utse en aktör och ett kommunalt initiativ, dessa nomineringar ska granskas av huvudjuryn och vinnaren utses vid Turistrådets dag den 11 november 2021.
Delområdesjuryn har bestått av EvaLotta Petersson - Projektledare (ordf), Magnus Haggren - förbundsdirektör och Petra Petterson - Klimat 2030.

Läs mer om Hållbarhetsklivet här >> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om utmärkelsen Årets Hållbarhetskliv här >> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dela: