Bild

Årets Hållbarhetskliv 2022

2022-06-30

Bild på Årets Hållbarhetskliv

Årets Hållbarhetskliv är en årlig utmärkelse inom besöksnäringen i Västsverige, instiftat av Turistrådet Västsverige. En besöksnäringsverksamhet och ett kommunalt initiativ riktat mot besöksnäringen belönas för sina insatser inom hållbar besöksnäring.

De fyra delregionerna i Västra Götaland ska utse en aktör/verksamhet och ett kommunalt initiativ, dessa nomineringar ska granskas av huvudjuryn och vinnaren utses vid Turistrådets dag den 10 november 2022.

Sjuhärads kandidater är Villa Strömsfors som aktör och Borås Stad som kommunalt initiativ för sin satsning Borås Kongress.

Bild på Carin Victorin och Tilde Ståhl från Villa Strömsfors

Carin Victorin och Tilde Ståhl från Villa Strömsfors

Bild på Pelle Höög, Borås Stad

Pelle Höög, ordf kommunfullmäktige Borås stad, samt ordf i bolagen Borås TME och Akademiplatsen AB

Motiveringarna lyder:

AKTÖR: Villa Strömsfors

Med det nya konceptet ”Co-working Mondays” har Villa Strömsfors skapat beläggning även på de normalt sett obokade måndagarna. Då bjuds lokala småföretagare in till att gemensamt arbeta, nätverka och inspireras samt uppmuntras till hållbart företagande. Därmed ökar initiativet beläggningsgraden, ger en extra arbetsdag till de anställda och stärker dessutom det lokala företagandet. Villan bidrar också till en hållbar lokal ekonomi genom att skapa arbetstillfällen och servera närproducerad mat.

KOMMUNALT INITIATIV: Borås stad för Borås Kongress

Genom att etablera ett kongresshus visar Borås Stad sin vilja att stimulera till möten och kongresser, nationella såväl som internationella. Företag och offentliga verksamheter kan förlägga möten och kongresser på hemmaplan, vilket underlättar möjligheten att attrahera och behålla kompetens i staden. För besöksnäringen innebär det ökad beläggningsgrad för boendeanläggningar, fler besökare till restauranger och större efterfrågan hos övrig servicenäring. Därmed får invånarna tillgång till ett större utbud under hela året och nya arbetstillfällen skapas.

Delområdesjuryn har bestått av:

EvaLotta Petersson, Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund (Ordf)
Magnus Haggren, förbundsdirektör Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund
Åsa Slobodnik, Ägare Hemma på Klev, Sjuhärads kandidat 2021

Läs mer om Årets Hållbarhetskliv >> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om Hållbarhetsklivet >> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dela: