Bild

Vi söker koordinator för projektet Samverkansmodell för stora etableringar i Boråsregionen

2022-05-11

Sjuhärad befinner sig i ett spännande utvecklingsskede med bland annat förfrågningar om etablering av batterifabrik, utveckling av smarta textilier, ny produktionsteknik, logistikcentra och hållbar mobilitet. Business Region Borås har en nyckelroll i denna utveckling tillsammans med kommunerna, akademin och forskningscentra.

Business Region Borås (BRB) är en del av Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund och är Sjuhäradkommunernas samverkansorgan i övergripande tillväxtfrågor. Här arbetar näringslivscheferna i Sjuhärad tillsammans och arbetet ska leda till ett expanderande näringsliv i hela regionen. Målet är att vi ska vara en attraktiv region för investeringar, etableringar och ha ett utvecklat näringsliv i framkant med god tillväxt. Vi arbetar för en region utan etableringsgränser där vi stärker varandras utvecklingsarbete.

Om arbetet

Business Region Borås behöver förstärka sin organisation och skapar nu en projektmodell för att möta upp förfrågningarna vid större och komplexa etableringar som innebär en samhällsomvandling. Det handlar om etableringar som kommer få historiskt stor inverkan på regionens utveckling och framtid. Tjänsten som koordinator innebär bland annat att du vid behov kommer att starta upp delprojekt för att möta de samhällsbehov som uppstår i samband med stora etableringar. Du kommer att arbeta tillsammans med tjänstepersoner på kommunalförbundet, i kommunerna och med konsulter i olika delprojekt. Arbetet innebär att du kommer att göra allt ifrån att beställa och sammanställa rapporter till att arbeta strategiskt och innovativt med att hitta nya möjligheter. En viktig del av arbetet är att bygga relationer med myndigheter och andra aktörer för att kunna driva frågor som uppkommer. Du kommer också arbeta med att skapa förutsättningar för nya etableringar och hur vi marknadsför Boråsregionen som en attraktiv etableringsregion.

Om dig

Vi söker dig som trivs med att ha en central roll i förändringsarbete och som stimuleras av att föra människor samman. Som person är du utvecklingsorienterad, strukturerad och effektiv. Din analytiska förmåga är god, du tycker om att lära nytt och delar gärna med dig av din kunskap till andra. I rollen är det viktigt att kunna skapa kontakter där dina budskap når fram och väcker engagemang. Att åstadkomma resultat är viktigt för dig, du är organiserad, engagerad och har lätt att kommunicera. I rollen som koordinator för stora etableringar behöver du arbeta självständigt och kunna styra ditt arbete och vara initiativrik gällande aktiviteter som leder mot målen. Samtidigt är du en aktiv lagspelare. Du har ett genuint intresse för, och kunskap om, samhällsutveckling med fokus på näringslivsfrågor. En nyckelkompetens i rollen som koordinator är din förmåga att se helheter och växla mellan strategiskt och operativt perspektiv samt ha en mycket god kompetens att samtala med och inför människor. Det är också meriterande om du har tidigare erfarenhet av näringslivsarbete inom kommunal eller regional sektor.

Övriga kvalifikationer

  • Förmåga att verka utifrån de förutsättningar som kännetecknar en offentlig verksamhet då verksamheten bedrivs i en politiskt styrd organisation
  • Relevant universitets- eller högskoleutbildning
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
  • Körkort och tillgång till bil.

Anställningsvillkor

Heltid. Projektanställning 12 månader, eventuellt med möjlighet till förlängning. Tillträde och lön efter överenskommelse. Huvudsaklig placeringsort är Borås, men arbetet sker även i våra medlemskommuner. Du rapporterar i första hand till ansvarig på Enheten för regional utveckling.

Ansökan

Din ansökan tillsammans med meritförteckning ska vara inkommen senast 2022-05-29 via epost till info@borasregionen.se. Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan. Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med rekryteringskonsulter och annonsföretag.

Övrig information

Har du frågor om tjänsten kontakta Regionutvecklare Näringsliv Annica Berglund, 0734-16 91 84, annica.berglund@borasregionen.se eller Enhetschef Regional utveckling Anna Laang, 0732-00 11 73, anna.laang@borasregionen.se

Välkommen med din ansökan!

Annons Pdf, 191.9 kB, öppnas i nytt fönster.

Dela: