Bild

Fossilfri Boråsregion: Månadswebinarium

20210128

Hållbar Mobilitet i mindre samhällen och på landsbygd — en viktig framtidsfråga för många kommuner.

Sista torsdagen varje månad sker Månadswebinarium i projektet Fossilfri Boråsregion

28:e januari Månadswebinarium Fossilfri Boråsregion

Hållbar Mobilitet i mindre samhällen och på landsbygd — en viktig framtidsfråga för många kommuner'

Hur kan bilen och kollektivtrafik kompletteras i mindre tätorter och på landsbygd? Hur ser egentligen intresset ut hos kommuner och vad är på gång? Och varför är det så viktigt? Med sina stora kunskaper och drivkraft för ämnet kommer Vera Telemo, Fyrbodals kommunalförbund och Lena Hesselroth, Västtrafik, dela med sig om deras arbete och resultat.

  • Grannskapskontor – kan vi ta hemmakontoret till nästa nivå? ● Cykling har mycket större potential i små samhällen och för turism än du kunde ana ● En mobil cykelverkstad gjorde succé på Orust och blir permanent verksamhet ● I Dals Långed har ett nyckelskåp fått en central funktion och samåkning tagits till nya höjder ● Företag somsatsar på elcyklar för personalens pendling

... allt det kommer Vera och Lena att föreläsa om. Det kommer vara omöjligt att inte bli inspirerad!

Månadswebinarium Fossilfri Boråsregion

Alla medlemskommuner i Boråsregionen har skrivit under Klimat 2030 —som vill ta ställning och bidra i omställningen till en klimatsmart region. Vägen dit nås både genom kommunernas egna satsningar och satsningar i samverkan. Utmaningarna i genomförandet är i stora drag desamma men förutsättningarna kan variera. Därför behöver vi varandra. Regelbundna möten tänker vi är en framgångsfaktor. Att enkelt och effektivt hålla nyckelpersoner uppdaterade och där gemensamma frågor och satsningar adresseras. Projektet Fossilfri Boråsregion drivs av Boråsregionen och finansieras av Västra Götalandsregionen samt Boråsregionen, mer information om projektet hittar ni här.

Vill du vara med på sändlistan eller vill komplettera med någon ytterligare nyckelperson? Meddela oss gärna.

Angelica Rennerfelt, Projektledare
angelica.rennerfelt@borasregionen.se

Sandra Johansson, Projektledare
sandra.johansson@borasregionen.se

Dela: