Bild

Vi söker Verksamhetschef till Navet

2020-09-14

Vill du leda och utveckla Sveriges bästa science center?

Navet är Boråsregionens science center med uppgift att främja intresse för teknik, naturvetenskap och matematik för lärare, barn, ungdomar och allmänhet. Navet ska medverka i skolpersonalens kompetensutveckling och stödja skolpersonal genom att utveckla pedagogiska metoder och läromedel. Navet omsätter 20 mnkr och har 14 fast anställda samt helgpersonal.

Navets verksamhetsidé är att på vetenskaplig grund, med entreprenöriellt lärande, interkulturell dialog och hållbar utveckling skapa teman, utbildningar, program, interaktiva utställningar och experiment. Kunskaper sätts i ett sammanhang och får fler att engagera sig för att vilja ha mer kunskap inom naturvetenskap, teknik och matematik. Förutom Hållbar utveckling är jämställdhet och mångfald självklara byggstenar för verksamheten. Navets vision är att vara en självklar aktör och samarbetspartner för förverkligande av Agenda 2030. Navet är en del av Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund.

Om arbetet

Uppdraget som verksamhetschef för Navet science center innebär ett ansvar för att utveckla ett av Sveriges bästa science centers till nya nivåer. Verksamheten har stark förankring lokalt i vår egen region, men även nationellt och internationellt. Som verksamhetschef har Du möjlighet att tillsammans med våra partners inom skola, näringsliv, akademi och föreningsliv, bidra till ett ökat intresse för naturvetenskap och teknik i hela regionen. Uppdraget kräver mod och resultatfokus. Som verksamhetschef har Du förmågan att finna innovativa utvecklingsområden såväl lokalt som nationellt, där kunskap av att leda större projekt och finna finansiering är viktiga erfarenheter. Verksamheten har sin bas i Sjuhäradsbygden och ambitionen att alltid uppfattas som relevant och i framkant för våra primära målgrupper eleven, pedagogen och allmänheten. Här har Du som verksamhetschef en viktig uppgift att förvalta och utveckla verksamheten till att vara hela Boråsregionens science center.

Verksamheten styrs strategiskt av en politisk styrgrupp bestående av representanter från ägarkommunerna. Som verksamhetschef ingår Du i kommunalförbundets chefsorganisation som leds av förbundsdirektören.

Kvalifikationer

  • Du har en akademisk utbildning inom relevant område samt gärna pedagogisk erfarenhet inom naturvetenskap och teknik
  • Du har erfarenhet av att självständigt driva en verksamhet med budget- och personalansvar
  • Du har tidigare ledarerfarenhet, gärna från politiskt styrd verksamhet
  • Du är en kommunikativ ledare och har lätt för att samarbeta och skapa förtroende

Anställningsvillkor

Heltid. Tillsvidareanställning. Tillträdesdatum och lön efter överenskommelse. Placeringsort Borås.

Ansökan

Din ansökan tillsammans med meritförteckning ska vara inkommen senast 2020-10-04 via epost till info@borasregionen.se. Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med rekryteringskonsulter och annonsföretag.

Övrig information

Har du frågor om tjänsten kontakta
Magnus Haggren, Förbundsdirektör 0733-06 04 46
Tomas Johansson, Styrgruppens ordförande 0703-02 49 89

Välkommen med din ansökan!

AnnonsPDF

Dela: