/ Hem / Projekt / Projekt vi stödjer / Världscupevent i längdskidor

Världscupevent i längskidor


Projektägare: Ulricehamn Ski Event AB
Beviljades medel: 2016-02-26
Beviljat stöd: 500 000 kr
Projektperiod: 2016-03-01-2017-02-28
Kontaktperson: Karl-Erik Claesson

Beskrivning


Världscupen i längdskidåkning kommer att arrangeras i Ulricehamn januari 2017 och januari 2019. Projektet ska stärka evenemanget som genomförs i samband med världscupen. Centralorter för tävlande lag, media och besökare blir Ulricehamn och Borås. Ett attraktivt program dagarna före tävlingen kommer att locka fler besökare att vistas i området och publikfesten avslutas med den stora världscupstävlingen. Målet är att skapa ett evenemang i världsklass och det långsiktiga målet är att få fler internationella möten och idrottsevenemang till området. Syftet med projektet är att stärka besöksnäringen i Boråsregionen och profilera området med stora idrottsevenemang. World Cup i längdskidor är ett av de största internationella eventen i Sjuhäradsbygden som hittills arrangerats. 

Målstyrning

Satsningen på Världscupeventet i längdskidor ligger i linje med målområdet "En region som syns och engagerar" där Sjuhärad syns och sticker ut. Projektet bidrar till att målet att satsa på internationell mötesindustri, evenemang och på att stärka besöksnäringen och marknadsföra området för en internationell publik.

Sjuhäradsperspektiv

Samverkan i projektet sker mellan BoråsBorås, Näringsliv Ulricehamn AB och Ulricehamn Ski Event AB. Det berör främst de två kommunerna genom boende, kringarrangemang men evenemanget förväntas påverka hela Sjuhärad.

http://www.nuab.eu

Boråsregionen / Sjuhärads kommunalförbund

Skaraborgsvägen 1 A, Vån 2
506 30  BORÅS


E-post: info@borasregionen.se