/ Hem / Projekt / Projekt vi stödjer / Re:design Textile Studio

Re:design Textile Studio

Projektägare: Västra Götalandsregionen
Beviljades medel: 6 dec 2013

Beviljat stöd: 100 000 kr
Projektperiod: 1 jan - 30 jun  2014
Kontaktperson: Birgitta Nilsson

 

Om Re:design Textile Studio

Med Re-Design Textile Studio ska det utvecklas prototyper för kläder och inredning med hög design- och modegrad. Re:design Textile Studio är en katalysator som vill få redesign att nå sin kommersiella potential i samarbete med Västsvenska företag.
Re:design Textile Studio kommer att starta produktutveckling som bygger på att göra nya innovativa produkter av överskottsmaterial inom textilindustrin. Samtidigt gör de en satsning på entreprenörskap inom textil. Projektet samlar in överskott av textilt material från butiker och företag till Studio Re:design. I studion kommer professionella formgivare att arbeta. Deras uppdrag är att skapa nya innovativa prototyper utifrån befintliga produkter/material. Till studion knyts även två affärsutvecklare som har dialogen med företagen och kan ta prototyperna till spännande affärsidéer för företag i vår region. Projektet kommer samarbeta med utbildningsinstitutioner för att visa hur man kan arbeta med befintliga produkter och material istället för nytt, ett helt annat sätt att tänka kring mönster.

 

Syfte

Formgivare utvecklar nya innovativa idéer och mönsterkonstruktioner för redesign inom textil. Nya affärsmöjligheter för entreprenörer. • Minska miljöpåverkan genom att ta vara på överskott av textilt material.• Sprida idéer och kunskap för re:design i utbildningar.
 


Boråsregionen / Sjuhärads kommunalförbund

Skaraborgsvägen 1 A, Vån 2
506 30  BORÅS


E-post: info@borasregionen.se