Boråsregionen

Aktuellt

Världscupevent i längskidor

Projektägare: Ulricehamn Ski Event AB
Beviljades medel: 2018-02-23
Beviljat stöd: 500 000 kr
Projektperiod: 2018-03-01-2019-02-28
Kontaktperson: Johan Falk

Beskrivning
Världscupen i längdskidåkning arrangerades i Ulricehamn januari 2017 och kommer att arrangeras igen 26-27 januari 2019. Projektet ska stärka evenemanget som genomförs i samband med världscupen i längdskidor. Centralorter för tävlande lag, media och besökare blir Ulricehamn och Borås. Ett attraktivt program arrangeras dagarna före tävlingen och kommer att locka fler besökare att vistas i området och publikfesten avslutas med den stora världscupstävlingen. Projektet, med alla kringarrangemang före och under tävlingsveckan, stödjer mötesplatser med sidoprogram och kringaktiviteter såväl lokalt, nationellt som internationellt. Målet är att skapa ett evenemang i världsklass och det långsiktiga målet är att få fler internationella möten och idrottsevenemang till området. Syftet med projektet är att stärka besöksnäringen i Boråsregionen och profilera området med stora idrottsevenemang. World Cup i längdskidor är ett av de största internationella eventen i Sjuhäradsbygden som hittills arrangerats.

Målstyrning
Satsningen på Världscupeventet i längdskidor ligger i linje med målområdet "En region som syns och engagerar" där Sjuhärad syns och sticker ut. Projektet bidrar till att målet att satsa på internationell mötesindustri, evenemang och på att stärka besöksnäringen och marknadsföra området för en internationell publik.

Sjuhäradsperspektiv
Världscupen i Ulricehamn är ett återkommande evenemang vartannat år där 26-27 januari 2019 och 23-24 januari 2021 står inskrivet i den internationella världscupkalendern. Ulricehamn är tävlingsort och boende för aktiva, media, FIS kommer vara förlagd till Ulricehamn och Borås. Kommuner som samverkar är Borås (Borås TME) och Ulricehamn (NUAB), samverkanspartner är även SISU som är en regionövergripande organisation.