Bild

Dags för gymnasieval - tjejkväll 6 november

191103

Onsdag den 6 november bjuder vi in tjejer till en kväll med inspirationstalare, mingel, företagskontakter och workshops.

Snart är det dags för gymnasieval. Hur många elever vet vad de vill bli efter skolan? Och vet de vilka möjligheter som finns? Den 4 till 8 november har Navet bjudit in, årskurs åtta och nio, från Sjuhärad till FORMA FRAMTIDEN, en arena där lokala företag och elever möts. Klasserna bjuds in för att under en halvdag, 9-11:30 eller 12:30-15, få möjlighet att se hur deras möjliga framtidsjobb skulle kunna se ut.

Eleverna får möta gymnasielever från bl.a. tekniska program på Sven Erikson- och Viskastrandsgymnasiet som informerar, inspirerar och visar hur olika teknikföretag arbetar. På plats finns exempelvis Smarta fabriker (www.smartafabriker.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster) som låter eleverna ta del av framtidens industri. Fokus under dagen är teknik och några av de yrken som finns inom området efter avslutade gymnasiestudier och/eller högskoletid. Det blir en dag med möjlighet att prova på många olika workshops med skiftande aktiviteter. Fokus kommer att ligga på industrins digitalisering och grafisk teknik och design.

Tjejkväll: Onsdag den 6 november bjuder vi in tjejer till en kväll med inspirationstalare, mingel, företagskontakter och workshops. Endas tjejer kommer att möta och jobba den här kvällen mellan kl 17.00-19.00.

Vi som arrangerar aktiviteten är; Navet Science Center, Smarta fabriker, Högskolan i Borås, Sven Eriksonsgymnasiet, Viskastrandsgymnasiet och Yrkeshögskolan.

Inbjudan till Forma Framtiden som pdf >>PDF

Inbjudan Tjejkväll 6 november som pdf >>PDF

Dela: